Arkiv för September, 2011

Riktig näring för din hud – Wise!

Monday, September 26th, 2011

Idag vill jag vill presentera vårt nya hudvårdsmärke – Wise!
Ja, jag vet, jag talar i egen sak, för vi säljer ju dessa produkter, men vi fick hem ett provpaket innan vi bestämde oss, och både maken och jag testade i omkring en vecka med kanonresultat! Rengöring, ansiktsvatten, serum och fuktighetskräm – det är kombon som gör att det blir så bra.

Wise-produkterna används vid Axelssons utbildning till Ekologisk Hudvårdsterapeut,
är skapade av en svenska och tillverkade i Sverige. Innehållet är givetvis vegetabiliskt och ekologiskt, dofterna naturliga eteriska oljor och inga skadliga parabener någonstans på INCI-listan. Dessutom har man tänkt till med förpackningarna, som blir vattenånga vid förbränning. Hållbart hela vägen, tycker vi och säger välkommen till denna nya, sköna serie hudvård hos oss!

Såhär använder du Wise-produkterna:
Börja med att fukta huden. Ta sedan en dryg ärta av rengöringskrämen ur pumpflaskan och smörj in ansiktet, först med händerna, ta sedan en svamp och krama ur, massera mjukt och skölj sedan med ljummet vatten. Spraya sedan ansiktsvattnet i ansiktet och på hals och dekolletage (medan du blundar!). Därefter serum. Det räcker med några droppar och du masserar in det i huden medan den fortfarande är fuktig efter ansiktsvattnet – så går den in lättare i huden. Känns det som att det räcker med serumet slutar du här. Vill du även ha fuktighetskräm masserar du den lätt ovanpå serumet – även här räcker en liten ärta, krämen är mycket dryg. Klart!

Min personliga upplevelse av Wise:
“Första kvällen jag gjort denna behandling spände det och liksom kändes lite “stickigt” i huden, fast inte obehagligt utan mer en känsla av att produkterna var verksamma direkt. Samtidigt som en ljuvlig doft av ros nådde min näsa, och huden fick fin lyster med en gång. Jag använder dem nu både morgon och kväll, samt duschar gärna lite ansiktvatten på huden emellanåt när jag sitter länge vid datorn – det känns fräscht och dessutom uppiggande. Maken var också mycket nöjd – har nu även han börjat använda rengöring och serum både morgon och kväll och tycker att huden blir mindre känslig efter rakning. Förutom serumet, som doftade ros, har produkterna väldigt neutral doft som funkar utmärkt för både män och kvinnor.”

Här hittar du Wise på vitavera.se

Sheasmör – dunderkuren för torr hy

Monday, September 12th, 2011

I Afrika och Japan används sheasmör ungefär som vi använder smör – i maten. Att den även har bra effekt på torr hud och hår samt ger visst skydd för solen har man vetat på dessa kontinenter i tusentals år. Alltfler här i Sverige upptäcker nu smörets positiva effekter. Sheasmöret utvinns ur den afrikanska sheanöten. Det sker genom kallpressning, varmpresnning, extrahering eller raffinering. De produkter vi hittills sett här i Sverige är behandlade med någon av de tre senare metoderna, detta för att få bort för stark doft och göra smöret praktiskt att blanda med andra ingredienser till hudvårdsprodukter. Vi kommer dock säkert att få se kallpressat shea även här i Sverige och hos VitaVera inom kort – många kunder frågar efter det.

Varför är shea så bra?
Sheasmöret är väldigt fett och det tar lång tid för det att gå in i huden. Det gör att det blir ett gott skydd för huden mot kyla och fukt. Men även de med mildare eksem eller så torr hud att den flagar och kliar upplever hur besvären försvinner när de smörjer på shea. Möjligen kan den som har fet hy få problem om det feta fettet täpper till porerna. Den nötallergiske ska givetvis också vara försiktig och prova på en liten hudyta först.

I vilka produkter finns sheasmör?
I många krämer för bebisar och barn inom naturkosmetiken ingår sheasmör som en självklar ingrediens. Men även i fetare ansiktskrämer för vuxna, vilket passar perfekt under vinterhalvåret. Renast att använda är givetvis ekologiskt sheasmör utan tillsatser.

Och för den pyssliga

Det är enkelt att värma sheasmör i vattenbad med till exempel oliv- eller mandelolja och sedan hälla över på flaska – en bra och näringsrik hudolja som dessutom går att äta!

INCI-namn: Butyrospermum parki (the fat obtained from the fruit)
Smälter vid kontakt på huden.

Här hittar du ekologiskt sheasmör