Detoxa – och må bättre!

Sommaren har lagt sig till ro för denna gång, lite svalare vindar blåser och höstens tid har kommit på riktigt. Vi märker det i naturen, och i butiken och webbutiken märker vi att våra kunder och besökare vill “starta om” efter sommaren. Det kan vara med en koständring, ett nytt gymkort eller med en detox, utrensning. Eller lite av allt! Hösten är en skön tid att ta hand om sig själv; när ljuset avtar bjuder hela naturen in till lite mer introspektion och lugn än sommarens värme och långa, ljusa kvällar.

Vill du göra en kortare detox kan en tarmrensning på en till två veckor vara en bra start. Att ta ett preparat med psylliumfröskal, eller med magnesium som sätter fart på magen utan att det krävs fasta eller hård diet tycker många är smidigt. För den mer ambitiöse och som vill hålla på under längre tid kan man börja med en tarmrensning, för att sedan ta en parasitkur, följt av en njurrensning och toppa med en lever- och gallutrensning. Allt i kapslar eller pulver att blanda med vatten. Mellan målen eller till maten beroende på preparat.

Vad kan man vänta sig av en utrensning?
“Lättare” känsla i kroppen och magen, för vissa personer större känslighet för sött och alkohol efter rensningen. Klarare hy, klarare tanke, en större motivation att äta sundare efter rensningen. Vissa får även utrensningssymtom under utrensningen, såsom huvudvärk, lätt acne, förstoppning eller uppblåst mage. Inget av detta är farligt utan ett tecken på att toxiner är i omlopp och på väg ut ur kroppen. Blir det obehagligt kan man ta en paus i utrensningen eller trappa av på takten.

Personligen har jag erfarenhet av att få en helt ny lyster i hyn efter tarmrensning och av att känna mig pigg och klar i knoppen efter en leverrensning. Har också blivit snuvig och nysig under en längre tarmresning för att sedan känna mig betydligt piggare och lättare när rensningen var över.

Om du har ett sänkt allmäntillstånd, sjukdomskänsla eller mycket lågt blodtryck ska du dock ta det lugnt med utrensning och istället se på preparat som kan stärka dig, som näringstillskott och örter beroende på problemet. Kolla oxå gärna med din läkare.
Kontakta gärna oss om du har frågor om detox och utrensning.

Här en länk till våra utrensningsprodukter av hög kvalitet: Detox & Utrensning

Skön höst och skön detox!

A. Thor

Taggar: , ,

Skriv en kommentar