Ekologisk hudvård – Räddningen för torr hud och finnar!

Jag gillar Laveras produkter. Det har jag gjort sedan jag av en slump upptäckte dem för många år sedan och provade en ekologisk bodylotion med doft av citron. Ljuvligt! När vi sedan startade VitaVera var ett av de första varumärkena vi valde just Lavera. Desto roligare att de nu har en fungerande distribution i Sverige och att deras makeup äntligen kommit i ny version!

för torra hudpartier Vi utökar vårt sortiment successivt och efter en utbildning i Lavera-produkter nyligen var det flera produkter som vi bara måste ta in! En lite oansenlig platt burk enkelt kallad “Cream” i serien Basis Sensitiv, till exempel. Bästa medicinen för torra hudpartier! En kräm som känns ungefär som Nivea – ni minns – men den här har inga spår av petrokemisk industri i sig, utan är helt vegetabilisk, innehåller mandelolja och sheasmör, doftar underbart, jag vill nästan äta den… Smörjer in mig lite varje dag med den; torra hälar, armbågar, lite på läpparna om de känns torra, som handkräm när jag diskat mycket. Helt enkelt toppen till allt möjligt, men utan den där feta känslan som exempelvis rent shea lämnar efter sig. Detta är en fet kräm som ändå inte känns så fet och den går in i huden på nolltid. Om jag skulle resa och bara ha några få produkter med mig skulle jag ta denna, en lättare ansiktskräm och en rengöring. Klart.

döljer och läker finnar och plitor! Mera Lavera. Nu har vi något för ung hud och problemhud, något som flera yngre kunder frågat efter. Young faces har ansiktskräm, toner, rengöring, ansiktsmask – och det lilla täckstiftet som hjälper till mot de irriterande finnarna och utslagen. Det är mer än ett täckstift – det är antiseptiskt och hjälper huden att läka istället för att bara dölja. Toppen såklart för hudproblem oavsett ålder – man kan med fördel använda det under makeup på irriterande plitor och finnar!

Vi väntar nu med spänning på vår tester display från Lavera som ska komma vilken dag som helst – du som kommer till vår fysiska butik i Midsommarkransen kan då äntligen prova allt smink och se hur bra det är. Måste säga att det är en skön känsla att sätta på mascaran och veta att den är baserad på jojoba-olja och karnaubavax snarare än rester från oljeindustrin blandat med nickel. Kliet i mina ögon försvann direkt när jag bytte till eko-mascaran – då förstod jag att jag påverkats lite varje dag alla dessa år med traditionell makeup – bytet var inte en dag för tidigt!

A. Thor

Taggar: ,

Skriv en kommentar