Stärk din mag- och tarmhälsa – en bra start på det nya året!

Många av dem som kommer in i vår butik och tittar i hyllan med kosttillskott och naturmedel har frågor om matsmältning, förstoppning, uppblåsthet eller ömma magar. Mycket av vår ohälsa börjar i tarmen – och därmed går även vägen till den goda hälsan och välbefinnandet även den genom magen! Du påverkar givetvis kroppen med vad och hur du äter, men det finns praktiska och verksamma tillskott att använda i vardagen som verkligen gör stor skillnad:

Enzymer
För att maten vi äter ska brytas ner tillräckligt och näringen i maten tas upp i tarmen behövs enzymer. Många av oss har dock för lite enzymer i tarmarna, beroende på att vi äter en alltför enzymfattig och upphettad kost. Man kan också ha ärvt en konstitution som är mer känslig än genomsnittet. Enzymer är lätt att tillföra varje måltid i form av en kapsel som sväljs med vatten. Det är enzymer som vi redan har i kroppen, men i för liten mängd, som vi tillför som tillskott. Olika enzymer för laktos, kolhydrater, proteiner och fett blandas i kapseln och finns även som enskilda tillskott. Vi använder Holistics Cellenzym varje dag, och du som har behov av enzymtillskott märker skillnad direkt när du börjar ta dem – maten bryts ner och det blir lättare att tömma tarmen regelbundet, uppsvälldhetskänslorna minskar efter måltid och näringsupptaget blir bättre.

Probiotika
Vi kan inte nog poängtera hur viktigt det är med goda tarmbakterier för att magen ska fungera bra! De fungerar som ett skydd för hela systemet i och med att de stärker immunförsvaret, hjälper magen att fungera bättre och skyddar om du tar antibiotika eller har en tendens till svampinfektioner. Det gäller dock att ta ett bra prepararat och även här gillar vi Holistic LaktoVital eller Holistic LaktoProbus som innehåller flera olika bakteriestammar som överlever genom den sura miljön i magsäcken och gör nytta där den ska – i tarmarna.

Enzymer och probiotika kan med fördel tas samtidigt – enzymer vid varje måltid och probiotika en till två gånger per dag. Testa en eller ett par veckor och se om det gör skillnad för dig. Om du ätit antibiotika nyligen kan du ta större doser probiotika under flera månader för att bygga upp din goda tarmflora igen.
God start på det nya året!

Här hittar du Holistics LaktoVital, LaktoProbus och Cellenzym: VitaVeras butik på nätet

A. Thor

Taggar: ,

Skriv en kommentar